De viktigste maturtene du gror i kjøkkenhagen hjemme

Det er blitt mer og mer vanlig å dyrke urter, frukter og grønnsaker i boligene våre. Og selv de av oss som ikke bor i stor villa har muligheter.

Du trenger ikke nødvendigvis mye plass for å gro urter og grønnsaker hjemme hos deg selv. Og i de siste årene har det vokst opp en hel underskog av folk som elsker å gro ting på sine små bo-arealer. Faktum er at de får det til, med ganske mange kreative teknikker du kan lese alt om på en rekke blogger og nettsider. Det skorter ikke på ideer på hvordan du kan dyrke vertikalt, og dermed spare massevis med gulvplass.

Hvilke urter?

Dersom du er glad i å lage mat bør du fokusere på å dyrke ting du kan ha glede av til matlagingen. Som for eksempel urter. Frukt kan være vanskelig å dyrke i Norge, og også enkelte grønnsaker. Spesielt om du dyrker dem på få kvadratmeter på balkongen hjemme, eller i vinduskarmen på kjøkkenet. Så velg heller urter! Her kommer noen tips til de beste, og viktigste, mat-urtene vi har.

Basilikum

Alt går i rytmer og bølger, og nå for tiden er italiensk matlaging – og dermed også basilikum – helt på toppen når det gjelder populære urter. Det er utrolig enkelt å plante basilikum, og det tar ikke lang tid før du får gode resultater. Bruk basilikum til alle slags italienske retter, som for eksempel pizza, pasta og salater. En av verdens mest berømte salater er Insalata Caprese, og den består av mozzarella, tomat og, nettopp, basilikum.

Rosmarin

Rosmarin er en god urte du kan bruke på mange måter. For det første er det avslappende å drikke en kopp rosmarin-te, og dette hjelper også godt på fordøyelsen. Til matlaging passer denne urten godt til kylling, for eksempel. Kanskje spesielt til grillet kylling. Men den er like god også til poteter, da gjerne ovnsbakte poteter.

Urten er så populær at den faktisk har fått et spill oppkalt etter seg. Dette sjekker du enkelt ut på linken, og da får du samtidig hyggelige bonuskoder du kan bruke på nettet når du er ferdig med å plante rosmarinførene. Så om du trenger en Bet365 Bonuskode kan du få dem her.

Dill

Noen rynker på nesen av dill, men finnes det en urte eller et krydder som passer godt i Norge er det denne. Den hører jo liksom med til fisk som laks, og annen sjømat som reker, sjøkreps og hummer. Med disse tre urtene kommer du langt, og glem ikke at det selvsagt er mye bedre å bruke ferske urter enn tørre.

Lykke til!