Vegetariske restauranter i Oslo

De som bryr seg, bryr seg om alt
Det finnes flere gode restauranter i Oslo med fokus på vegansk og vegetarisk mat. Dessverre tok det ganske lang tid før disse begynte å dukke opp – mens store deler av Europa allerede spiste god og næringsrik vegetarmat, måtte nordmenn lage slik mat hjemme i langt tid. Nå om dagen har flere gode steder endelig åpnet opp, steder der man kan kose seg med naturlig mat i høy klasse uten animalske ingredienser. Først ute var faktisk Blitz-huset, der aktivistene tidlig satte opp en vegan-kafe for alle som ønsket seg dette. Blitzerne bryr seg ekstra mye om folk og dyr, derfor var det ikke uventet at de ville ta dette steget. En applaus for de såkalte «venstreradikale»!Vegetariske restauranter i Oslo 11

 

Mathallen og Funky Fresh Foods
Tar du turen til Mathallen i Oslo, vil du finne et gedigent utvalg av god mat å velge mellom. Her finner du også vegetarisk og vegansk mat, men da blir du nødt til å spise side om side ved folk som tygger på fete burgere og andre døde dyr. Funky Fresh Foods er muligens det beste alternativer for de som vil ønsker å være omringet av andre omtenksomme mennesker når de spiser lunsj eller middag. Med beliggenhet i Hausmanns gate er du aldri langt unna Funky Fresh om du er i sentrum, og maten er i toppklasse. Ikke langt unna, rett bak Gamle Aker kirke, finner du en annen vegansk kafe med fokus på kjærlighet for omverdenen – Loving Hut. Her finner du gullsalg på smoothies og andre småretter, slik at du kan unne deg en helseforebyggende pause i hverdagen til en billig penge.

 

Midtøsten og Asia imponerer
Visste du at man har to gode vegetariske restauranter i Oslo med smakfull, eksotisk mat? Den første er Krishnas Cuisine på Majorstua, med nydelig indisk mat full av spennende smaker og urter, uten dyr som ingrediens. Rimelige priser og god, hyggelig service – alt man trenger på ett og samme sted. The Kasbah ved Kiellands plass er også verdt et besøk – noe dyrere enn Krishnas, men libanesisk mat (spesielt falafel og labaneh) er uforglemmelig. Prøv en alternativ livsstil i noen dager, så vil kroppen takke deg!