Hva du bør spise før og etter å ha foretatt brystoptimalisering

Et økende antall kvinner velger i dag å foreta en brystoptimalisering for å forbedre bryststørrelsen deres og få økt selvbilde og selvtillit. Men det er viktig for å oppnå det best mulige resultatet at pasienten nøye følger instruksjonene som kirurgen har foreskrevet. En av de viktigste instruksjonene som blir gitt er hvilken mat du spiser. Det er nemlig uhyre viktig at pasienter som har foretatt brystoptimalisering holder et sunt kosthold i perioden før og etter operasjonen. I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på hva dette består av.

Følg diettplanen nøye

Som tilfellet er med andre ulike operasjoner, er det uhyre viktig at pasienten følger den oppsatte diettplanen nøye etter å ha gjennomgått brystoptimalisering slik som Motiva tilbyr, både før og etter det kirurgiske inngrepet. For at kroppen skal leges så godt og raskt som overhodet mulig, er riktig ernæring viktig for å styrke immunsystemet og forbedre helsen generelt. Derfor skal vi se litt på hvilken type mat som er den beste å spise for å få i deg alle de næringsstoffene som du trenger for raskt å komme tilbake til normal kroppstilstand etter å ha foretatt en brystoptimalisering:

Spis mye magre proteinkilder

De viktigste næringsstoffene kroppen din trenger etter å ha foretatt en brystoptimalisering er proteiner. Spis derfor mat med mer magre proteiner slik som egg, yoghurt, sjømat og kylling. Du kan også spise ost, men spis kun lettost. Denne typen matvarer inneholder massevis av proteiner som hjelper kroppen din til å leges raskere. De inneholder også andre viktige næringsstoffer slik som jern og aminosyrer som kroppen er avhengig av for å bygge nytt vev.

Spis mye frukt og grønt

For å få i deg tilstrekkelig med vitamintilskudd slik som fiber og antioksidanter som vil hjelpe kroppen til å leges raskt og unngå infeksjoner, er det viktig at dietten din består av mye frukt og grønt. Frukt som appelsin, paprika og grapefrukt inneholder massevis a C-vitaminer som styrker produksjonen av kollagen som bidrar til rask generering av vevet.

Spis sunt fett

Det er viktig at du også spiser sunt fett i perioden etter operasjonen slik at kroppen leges så raskt som mulig. Sunt fett vil hjelpe kroppen din med å styrke immunforsvaret og absorberer vitaminer og gir deg mye energi. Sunt fett finner vi i grønnsaker som frø og nøtter, avovado og kokosolje samt olivenolje.

Spis mat som er rik på sink

Sink som finnes i både kjøtt og nøtter akselererer kroppens restutisjon etter det kirurgiske inngrepet er fullført. Dette er viktig for at såret skal gro raskt. Sink hjelper også kroppen med å danne nye celler. Spis også bladgrønnsaker, helst de mørke. Disse kan du blande med andre grønnsaker slik som spinat, mangold, ananas og annen mat som er rik på C-vitaminer.

For best mulig fysisk velvære er rett ernæring viktig. Derfor bør du behandle kroppen din med dette både før og etter operasjonen slik at du så raskt som mulig restitueres.