Godt kosthold – god helse

Dropp karbohydratene
Selv om vi er imot de fleste dietter, er det én ting som har blitt bevist av utallige vitenskapsmenn og kostholdseksperter den siste tiden: Inntaket av dårlige karbohydrater bør holdes til det minimale. Proteiner og fett er viktig, men karbohydrater gir null nytte – kroppen bruker mer energi på å fordøye slik mat enn hva den får ut, dermed går du «i minus» når du spiser retter fulle av karbohydrater. Samtidig er det nettopp karbohydratene som gir deg følelsen av tyngde i magen etter matinntaket. Dropper du disse, vil du føle deg lett og oppfrisket etter middag og lunsj.

 

Tre måltider om dagen – eller flere
Frokost er det viktigste måltidet om dagen, uten tvil. Størrelsen og kvaliteten på frokosten avgjør hvordan du vil tilbringe døgnet, derfor bør du gjøre det beste ut av hver morgen. Eksperter innen kosthold er også enige i at hyppige, små inntak av mat er langt bedre enn to-tre store måltider om dagen. Slik jobber nemlig magen jevnt, i stedet for å overlaste den med arbeid et par ganger om dagen. Spiser du sunn mat fem-seks ganger om dagen, vil du kjenne deg frisk og humøret vil tilpasse seg. Ikke la deg lure av gullsalg på pølseboden med gratis potetmos og lignende – dette er en billig måte å tiltrekke seg flere kunder på, verken mer eller mindre.

Woman Picking Fresh Herbs from Garden

 

Kombiner en aktiv livsstil med passende mat
Kostholdet er det første du bør tenke på om du ønsker å forandre livsstilen din og bli et friskere menneske. Kostholdet er selve roten til alt ondt (og godt) her i livet. Orker du ikke løpe rundt blokka hver morgen/kveld? Gidder du ikke ta deg en svømmetur i det lokale bassenget fra tid til annen? Grunnen til denne holdningen er kanskje ikke at du er lat, men kostholdet ditt. Begynner du å få i deg god, vitaminrik mat full av nyttige mineraler, vil du kjenne hvordan kroppen din tvinger deg til å starte med en mer aktiv livsstil. Du kan bli din egen personlige trener. Du vil ikke få sove før du har løpt et par kilometer, du vil kjenne deg våken og klar for en fantastisk dag hver bidige morgen, du vil få bedre kondis og bevegelsene i kroppen blir mer flytende og naturlige. Kostholdet er en sentral del av livet vårt, derfor er det utrolig viktig å legge mer fokus på hva man får i seg i løpet av dagen.