Naturlige vitaminer

Naturens egen medisin
Nå om dagen trenger man kun ta en tur til det nærmeste apoteket for å kjøpe en rekke ulike vitaminer i pilleform. Andre typer kosttilskudd er også tilgjengelige i de fleste apotek og helsesenter, men kan slike vitaminer og mineraler faktisk måle seg med naturens egne? Ja, konsentrasjonen av Vitamin C og andre er høyere i pillene du får kjøpt, men da står du faktisk i fare for å få i deg altfor mye av det gode – ja, det er mulig, det også. Spiser du derimot frukt og grønnsaker daglig, vil du styrke immunforsvaret og forbedre helsen på en helt naturlig måte. All frukt er sunn frukt, uansett hvor mange av dem du spiser. Kroppen har en helt naturlig, innebygd måte å balansere inntaket av mineraler og vitaminer. Når du har spist nok frukt for dagen vil kroppen si ifra – du vil rett og slett ikke klare å spise «for mye av det gode». Naturlige vitaminer er dessuten helt ufarlige, noe man dessverre ikke kan si om kjemisk utvunne alternativer. Vi vet veldig lite om hvilke skader slike kosttilskudd lagd i laboratorium kan påføre kroppen, derfor er det alltid lurt å holde seg til helt feilfrie vitaminer og urter.

Apple full of medicines

 

Vitaminsalg i ditt eget hjem
Visste du at det er fullt mulig å dyrke opp vitaminer i hjemmet? Ja, det skal faktisk ikke så mye til for å holde et skikkelig gullsalg av vitaminer, mineraler og urter i din egen stue! Tomater, lime, persille, rosmarin, chili – alt dette kan du dyrke frem i din egen kjøkkenhage, så lenge du bruker en times tid om dagen til pleie og velger den rette plassen å plante dem. Urtehager er også veldig populære nå om dagen – mange har sperret opp øynene for den enkle fremgangsmåten rundt denne trenden. Når urtene, fruktene og grønnsakene først begynner å trives i huset, vil du så vidt rekke å bruke dem til maten. Nye vitaminer vil vokse frem lynraskt, og med tiden vil du bli den mest elskede personen i nabolaget.

 

Rengjør kroppen på én måned
Om du vil styrke immunforsvaret og rense kroppen for alle skadelige materialer på kort tid, er en diett bestående kun av rå mat det beste du kan finne på. Én måned med rå mat er alt som trengs for at kroppen din skal bygge seg opp igjen. Hyggelig er det også – en rask tur til den lokale grønnsakshandleren etter jobben hver dag, så kan du fylle opp fruktskålen og grønnsaksskuffen i kjøleskapet.