Mat til Halloween

Når høsten setter inn er det ikke lenge igjen til Halloween. Halloween er opprinnelig en amerikansk merkedag, men det har blitt mer og mer populær i Norge de siste årene. Noe av det beste med Halloween er at man får lage masse morsom (og god) mat. Man får også være skikkelig kreativ, om man ønsker det.

Hva lager man til Halloween?

Siden Halloween ikke har en lang tradisjon i Norge, er det ikke alle som vet hva man burde lage til Halloween. Her kommer noen enkle stikkord:

  • Gresskar
  • Monstre i ulike fasoner
  • Fargen orange

På Halloween er gresskar en populær grønnsak. Ikke bare skjærer man skumle fjes i gresskarene, man kan bruke gresskarfyllet til å lage de mest fantastiske retter. Gresskar er godt i pai, også kjent som pumpkin pie på amerikansk. Men gresskar er også fantastisk i ravioli, risotto og mange andre klassiske retter.

Men det er ingen Halloween uten søtsaker. På selveste dagen, vil du nok oppleve at mange barn banker på døra og sier ”knask eller knep”, som er den norske varianten av det klassiske uttrykket ”trick or treat”. Da lønner deg seg absolutt å ha massevis av søtsaker og dele ut.

Barna er kledd ut i Halloween-sminke, og i tillegg til godteri kan det være gøy å kle seg ut selv også. Det er ikke så mye som skal til, litt halloween sminke kan være nok.

Når det gjelder hva slags [Halloween-godteri:https://www.godt.no/artikkel/24470417/lise-finckenhagens-halloween-desserter du skal lage, finnes det massevis av inspirasjon å hente på nett], men hvorfor ikke bruke sin egen kreativitet?

Om det er spøkelse-marshmallows eller edderkoppkake, så finnes det tusenvis av knallgode Halloween-ideer. Ett godt tips er å alltid lage litt ekstra, slik at du ikke ender opp med å gi bort alt til barna som ringer på, men også har litt igjen som du kan kose deg med på egenhånd.

Finnes det sunnere varianter?

Det kan selvsagt bli mye sukker når man skal lage godteri til Halloween, men det er faktisk mulig å lage sunnere varianter. Du kan bruke nøttesmør istedenfor vanlig smør, samt frisk frukt som garnityr. Du kan også bruke gulrøtter for alt de er verdt, da de kommer i den riktige fargen, nemlig orange.

Når det er sagt, så er dette én dag i året hvor man virkelig bør unne seg selv – og barna – det lille ekstra. Så ikke vær redd for litt godteri og kake på årets allehelgensaften.

Og for å gjøre det ekstra gøy kan du alltids be barna om å være med å lage godteriet, da kommer de til å sette så mye større pris på det etterpå. Å bake er en fantastisk familieaktivitet, som er med på å styrke viktige bånd mellom foreldre og barn.