Omgivelser som fremmer sinnsro

Det er ikke til å komme fra at svært mange av oss lever i en verden full av stress, forpliktelser og lange lister med gjøremål. Det er veldig mange ting vi føler at vi må få unnagjort, og altfor ofte føler vi at vi er på etterskudd. Jobb, familie og fritid krever sitt. For å holde tritt med alt som skjer, lade opp og hente ny energi er det viktig å skape seg en oase. Rett og slett finne omgivelser som fremmer sinnsro, slik at du kan slappe av og stresse ned. Stedet du skal slappe av på er selvsagt ditt eget hjem. For å skape et rolig og energigivende hjem, er det mange som tyr til interiørteknikker som Feng Shui. Dette er en interiørfilosofi der man innreder på en måte som skal fremme harmoni og lykke.

urteguiden3.no

Skap et harmonisk interiør

Hjemmet ditt er stedet der du skal slappe av, hygge deg og komme til hektene. Det er her du henter nye krefter til å hanskes med alle krav og forventninger. Hvorfor ikke legge litt omtanke i interiøret? Hent naturen inn med grønne planter og fine bilder på veggen som fremmer ro i sinnet. Foto på lerret er en utmerket måte å gjøre dette på. Her kan du hente frem dine yndlingsmotiver, få de forstørret på lerret og henge dem på veggen. Vi er forskjellige og du vet selv hva du som gir deg ro og ny energi. For noen er dette bilder av natur eller dyr, for andre er det bilder av familien, eller enkle stilleben. Rene farger, enkle linjer og ukompliserte motiver gir hjernen ro og oversikt. Ha gjerne flere lerreter med samme tema rundt om i hjemmet ditt. Da får du en rød tråd gjennom det hele, noe som skaper harmoni og balanse.

Ryddige hjem gir mindre stress og mer harmoni

Hjemmet ditt skal være et sted der omgivelsene fremmer sinnsro. Det skal med andre ord være godt å komme hjem. Slik er det ikke alltid. Ofte så blir vi like stresset av hjemmet vårt, som av alt mulig annet. Skapene er overfylte, vi finner ingenting og bruker lang tid på å rydde. Uten at det hjelper. Papir ligger i hauger, pyntegjenstander samler støv og garasjen er et sted vi prøver å unngå. Den letteste, men samtidig kanskje vanskeligste måten å skape ro og harmoni på, er å rydde. Rydd hjemmet ditt med skuffer og skap, fritt for overflødig dill og dall. Gi bort klær og ting du ikke bruker eller ikke er glad i. Lag system og sørg for at alt har sin faste plass, slik at du finner det du trenger når du trenger det. Gi deg selv plass og rom til å puste, og ikke ha mer enn du klarer å hanskes med. Det er noe i det gamle ordtaket om at dersom du har for mange ting, så er det de som eier deg og ikke omvendt. Et overfylt hjem skaper stress, et ryddig hjem byr på omgivelser som fremmer sinnsro.