Sunn kost i drivhuset

Å spise sunt og godt er utrolig viktig og heldigvis noe vi nordmenn er ekstremt opptatt av. Vi tenker mye over hva vi putter i oss og hvilke konsekvenser det har for kroppen vår. Det har kommet et større fokus på å få i seg rikelig med vitaminer og mineraler, samt drikke masse vann for å pleie kroppen. Aldri før har vi fokusert så mye på økologi og gode ferske råvarer som det vi gjør i dag. Man bruker kanskje noen minutter lengre i butikken på å lese på næringsinnholdet på matvarene man kjøper og ser etter det grønne nøkkelhullet, for å sikre oss et godt og sikkert matvare kjøp.

 

Sunnhet i fokus

De fleste av oss kan nok kjenne seg igjen i det å fremstå som sunn og aktiv. Man legger opp bilder på sosiale medier hvor man lager lekre frokoster, sunne snaks og går lange fjellturer. Det har aldri vært så populært å ha en sunn og aktiv hverdag som det er nå. Ikke bare skal maten smake godt, den skal også se god ut og det helst med en liten kreativ tvist.

id1

 

Hjemmelaget er best

Det er ingen hemmelighet at det som er hjemmelaget, ja det smaker som oftest også best. Det er ikke for ingen grunn at man sier at man kan smake all kjærligheten som har blitt lagt ned i matlagningen. Og nå er det jo også sånn, at man også ofte setter større pris på det man selv lager og har brukt litt mer tid og krefter på. For mange er hjemmelaget det å kjøpe ferske råvarer og tilberede et fantastisk måltid, som stikker seg ut fra ferdigvariantene.

 

Men hva nå med å også fremstille sine egne råvarer, fra sin helt egne hage? For mange lyder dette som et alt for stort prosjekt, men det trenger det for all del ikke å være. Man trenger ikke å ha en bondegård for å kunne høste litt av sine egne råvarer, det finnes også enklere metoder. Moten med å dyrke sine egne tomater, sitroner, chili, urter – ja listen er lang, har blomstret fro fullt de siste årene. Dette henger nok også i tråd med at man har blitt mer oppmerksom på hva som blir sprøytet i råvarene som man kjøper i butikken. Har man en vinduskrok med godt sollys eller kanskje en terrasse, så er man allerede godt på vei med spiring av fantastiske råvarer.

 

Hva med et eget drivhus

Ønsker man å satse litt mer på fremstillingen av egne råvarer, kan det også være en god ide å investere i et drivhus. Det finnes mange drivhus som kommer i forskjellige størrelser og prisklasser. Man kan blant annet få kjøpt drivhus hos Bauhaus, som er perfekte til deg som har litt ekstra plass på altanen eller i hagen. Det finnes jo begrensninger til hva man får til å fremstille i Norge og det norske klimaet, men det er likevel en del muligheter. Det gjelder rett og slett og ha litt interesse for det og bruke tid på å sette seg inn i hva som skal til for at det blir en suksess og hvilke muligheter man har. Så neste gang du får venner på besøk, kan du imponere med både tomater og basilikum fra egen hagen i sommerens beste salater.