Rens kroppen

Ønsker du å ta vare på deg selv og helsen din, kan det å rense kroppen med jevne mellomrom, være et naturlig steg på veien. Noen har dette som en fast rutine for å forberede kroppen på en ny årstid, andre bruker det som en del av en slankekur eller for å få ny energi. Uansett hva årsaken er, er det liten tvil om at både kosthold, omgivelser og livsstil gjør det nødvendig for oss å hjelpe kroppen med å kvitte seg med avfallsstoffer. Det finnes mange måter å rense kroppen på, og skal det ha noen effekt er det viktig at du vet hva du gjør. Har du ikke renset kroppen før, bør du også være klar over de ulike bivirkningene en slik rens kan gi. Slik slipper du ubehagelige overraskelser.

Ta vare på kroppen hjemme på badet

Man kan selvfølgelig rense kroppen med piller, juicekurer eller spesielle dietter. En annen måte å gi kroppen en jevnlig rens og behandling på, er å lage seg et deilig spa hjemme på badet. Har du stor nok plass, kan du lage egen badstue, eller ha et deilig badekar du kan synke ned i. Badevannet fylles med deilige salter, som setter i gang blodomløpet. Dermed får lever og nyrer ekstra hjelp til å kvitte seg med avfallsstoffene. Et lite bad med dusj, gir godt grunnlag for litt hjemme spa med rensende masker, kurer og massasje. Kjøp deg en god massasjekost og gi huden din en god skrubb en gang i mellom. Har badet ditt vinduer som slipper lyset inn, får du en mental rens med på kjøpet. Like viktig som det er å sørge for at kroppen fungerer, er det å gi hjernen mulighet til å slappe av og kvitte seg med all mental forurensning. Det er mye inntrykk i løpet av en dag, og det kan være lurt å lære seg noen teknikker for å gi hjernen ro og hvile.

Myter rundt det å rense kroppen

Cooking vegetable soup with beetroot

Det finnes mange myter rundt det å rense kroppen. Mange eksperter er uenige om hvordan det skal gjøres og om det har noen effekt. Det er også mye tvil og tro rundt de ulike måtene å rense kroppen på. Det lanseres produkter av alle slag, som har det som formål at du skal få renset kroppen, få ny energi og et sunnere liv. Du kan velge mellom teer, piller, dietter og mye mer. Spørsmålet er hva du liker, har tro på og orker å gjennomføre. En av de eldste metodene for å rense kroppen, er en tur i badstua. Det finnes hele nasjoner, som mener at den beste måten å holde kroppen frisk og sunn på er å svette av seg all elendigheten. Ekspertene har sitt å si om dette og. Forurensingen som blir kroppene våre til del, setter seg enten i fettet eller i blodet. Sistnevnte er lettere å få bort enn den første varianten. Om en tur i badstua ikke hjelper deg med å bli kvitt alle avfallsstoffene, hersker det vel liten tvil om at kroppene våre ikke har vondt av å svette litt.