Sørg for en ugressfri sommer

Det er ingen hemmelighet at sommeren er den beste årstiden for alle med grønne fingre. Det finnes ikke noe bedre enn da alt begynner å spire og gro, og å følge med på hvordan det nesten blir større over natten. Fruktbar jord og mye sollys betyr også at vekster du ikke ønsker vokser opp og trives like godt som andre planter.Ugress vokser raskere og sprer seg raskere enn man skulle tro. De kan overleve nesten hvor som helst, men det finnes håp, når du vet hvilke tiltak du kan iverksette.

Bli kvitt både ugress og skadedyr

Å bruke kjemikalier for å bli kvitt ugress kan gjøre mer skade enn nytte. Det finnes derimot andre, mer naturlige måter å rydde planteveksten på. Både eddikvann, bark, salt og avispapir har vist seg å fungere bedre enn man skulle tro. Dessverre er dog ikke ugress det eneste som kan ødelegge det idylliske blomsterbedet ditt. Det finnes nok av små skadedyr som spiser alt de kommer over, og Mordersneglene kommer alltid tilbake uansett hvor mange ganger du kvitter deg med dem. Heldigvis kan det hjelpe å legge ut kaffegrut, og om du sprer det riktig får de færre steder å gjemme seg. Det finnes også en tjeneste for å få satt ut en pinnsvin i hagen, som kan spise de yngste sneglene og eggene.

Hagen og økonomien din

En fin hage er et stort prosjekt det er verdt det å investere både tid og penger på. Når du først har bygd en fin hage og du klarer å vedlikeholde den riktig kan du beholde den for hele livet. Avhengig av hvor stor hagen din er og hvor mange ulike planter du har der kan det komme til å koste både mye og lite penger. Selv om det er flere utgifter i oppstarts fasen kommer det også noen utgifter underveis til vedlikehold. Det betyr ikke at du må velge mellom hagen din og den neste ferien du har spart til. For eksempel kan du enkelt ta opp forbrukslån uten sikkerhet hos Sambla, så er du sikret begge deler.