Spar penger på mat på salg og med rabattkoder

Matposten i budsjettet er for mange en av de største utgiftspostene i hverdagen. Både for enslige og for familier koster mat mye penger. I løpet av en dag skal man gjerne ha i seg fire til fem måltider, både frokost, lunsj, middag, kveldsmat og eventuelle mellommåltider. Da sier det seg selv at det kan bli kostbart. Maten i Norge er også, sammenlignet med en del andre land, veldig dyr, og spesielt det å spise ute på cafe eller restaurant koster mye penger. I denne artikkelen ser vi nærmere på hvordan det er mulig å spare penger i matbudsjettet gjennom smarte tips og triks, men også gjennom det å handle på salg eller gjennom å bruke rabattkoder og rabattkuponger.

Rabattkoder

Mange steder, også i dagligvarebransjen, er det mulig å spare mye penger på å benytte seg av rabattkoder. Et eksempel er Jotex rabattkode som gir en oversikt over en rekke rabattkoder og -kuponger. Det er nemlig sånn at rabattkoder gir ekstra muligheter både økonomisk og med tanke på utvalg. Dette gjelder både for dagligvarer og andre produkter og varer som for eksempel klær.

Handle på salg

Et nyttig tips for å spare inn penger i matbudsjettet er å holde øye med når det er salg på ulike butikker. Salg er ofte sesongbasert, for eksempel så er tiden rett etter jul og nyttår en periode hvor mange butikker selger varene og produktene sine på salg. Å handle på salg gir også en bedre følelse i etterkant, fordi du gjerne kan gjøre gode kupp og få kjøpt varer som egentlig er ganske eksklusive til en mye rimeligere penge.

Andre tips og triks

Det finnes mange lure og nyttige tips og triks for å holde matbudsjettet nede. Et veldig godt et er å ukeshandle. Gjennom å ukeshandle unngår du får det første små og spontane handleturer som i lengden koster lommeboka dyrt. For det andre så vil god planlegging av ukas middager gjøre at du slipper å handle inn alt til middag hver gang du er på butikken. Du kan nemlig bruke mange av de samme ingrediensene til flere enn en enkelt middag, og på den måten sparer du mye penger også på dette.

Et annet tips er å ikke handle på tom mage. Hvis man er sulten i det man går inn på butikken, vil sjansen for at man kjøper noe man raskt kan putte i munnen øke betraktelig. Det er disse små innkjøpene som i lengden gjør at man bruker mer penger enn man egentlig hadde tenkt. Ved å ha spist før man går i butikken unngår man dette, og ofte er det nok å ha spist et lite mellommåltid som en frukt eller noen nøtter, så slipper man unna denne lille godbiten som i lengden koster lommaboka dyrt.

Vi håper at du gjennom å lese denne artikkelen har fått noen gode tips til hvordan man kan kutte ned på matbudsjettet, gjennom blant annet å følge med på ulike salg og rabattkoder.