Urter og sushi? En spennende kombinasjon

This article is paid and made in collaboration with the mentioned websites in the article

I Trondheim ble det nylig åpnet (og lukket) en spennende pop-up restaurant kalt Trondheim Sushi Klubb. Der ble mange spennende sushi nyheter presentert.

Sushi har raskt blitt en av nordmenns favoritter. Noen våger seg til å lage sushi hjemme selv om de aller fleste eksperter advarer mot dette. Det skal faktisk mange år til å utdanne en sushikokk, og selv med fire til fem års utdannelse kan en ikke si en er ferdig utdannet i faget.

Likevel er det jo meget lett å handle inn sushiris i butikken, og det meste av sushi tilbehøret selges også i litt større dagligvarebutikker.

Men det gjelder å være kreativ, noe vi så på Trondheim Sushi Klubb.

Sushi og urter

For der så vi de flotteste sushikreasjoner som alle hadde «noe ekstra» ved seg. Og hele ideen gikk ut på at det skulle være med ett eller flere «norske» elementer. Det finnes ikke mange urter som vokser vilt i Norge, men om du supplerer med kultiverte urter er det selvsagt massevis av muligheter.

Spesielt godt synes vi tunfisk og basilikum var. Denne sushien hadde ikke ris under fisken, men en liten, oval mussarella-ost laget av bøffelmelk. Eneste tilbehør var et basilikumblad som lå like under en liten stripe olivenolje.

Dette fungerte og skapte nærmest en italiensk sushi, om vi kan si noe så merkelig. Og klart, dersom du er hard-core sushi fan vil du sannsynligvis ikke like noen av de rettene vi fant på denne pop-up tilstelningen.

Koriander og lakrisrot

Som en god nummer to var torskerogn-sushien som kom med ferskrevet lakrisrot og koriander. Det er usikkert om dette sushikonseptet vil fortsette, men om du er interessert i nyskapning omkring sushi er det bare å følge med på hva som skjer i Trondheim også fremover.

Det finnes for øvrig en rekke gode, tradisjonelle sushisteder i Trondheim. Og nå kan du bestille sushien sendt hjem til deg. Just Eat samarbeider nemlig meden rekke spisesteder over hele Norge, også i Trondheim, og ved å gå inn på sidene kan du finne alle menyer, og bestille akkurat det du vil ha.

Om du gjerne vil ha maten sendt hjem er det bare å melde fra om dette, ellers kan du selvsagt også bestille via app eller nettsider, og så hente den selv når den er ferdig. Du finner Sushi i Trondheim her.

Sushi I Trondheim

Det er bra å bo i Trondheim og være glad i sushi. Eksperimenter gjerne med sushi hjemme hos deg selv, og om du trenger litt inspirasjon er det bare å bestille sushi fra Just Eat, eller ta seg en tur på byen i Trondheim. For at dette er blitt en kreativ sushi-by, det er sikkert.